1.14.2009

Realiti selalunya indah ke?

"Mesti mahu maju!"
"Aku sudah berazam."
"Mana boleh stop-stop lagi."
"Mana boleh rehat lama-lama."
"Nanti kalau aku rehat, mesti aku jadi malas balik."

Pernah tak ada persaaan macamtu? Darah adrenalin remaja zaman sekarang la katakan. Kalau berhenti walaupun hanya seketika mesti rasa nak berhenti buat selama-lamanya. Tapi kes ini berlainan bagi mereka yang ingin memberhentikan ketegihan. Nama pun ketagihan. Kalau tak, senanglah nak berhenti kan? Tapi begitulah hidup, bukannya selalu cerah pun. Kadang-kadang mendung. Kadang-kadang pula hujan rintik, tup tap pulak, lebat jadinya. Aku pandang kehidupan sebagai hadiah yang berkotak-kotak di mana kotak-kotak itu mewakili sehari dalam hidup aku. Aku seronok menanti hari esok, ya lah, sebab esok, tiada siapa yang tahu melainkan Tuhan. Macam buka hadiah daripada kawan-kawan, macam tulah seronoknya aku menanti hari esok.

Banyak hari dah berlalu, dan aku buat banyak aktiviti. Tapi malas sangatlah nak post gambar-gambar. Mungkin aku memberontak seorang diri, kerana kamera yang digunakan bukan sehebat kamera mereka-mereka yang selalu tangkap gambar dan post di blog masing-masing. Nak post ke tak sudah menjadi persoalan. Tulah, mula jadi malas balik, baru semalam je nak semangat-semangat gila-gila nak dapat high TER. Hari ni, jadi pemalas balik. Adeh, kalau ada ubat penguat semangat, memang aku telan 2-3 biji dah setiap hari. Malas nak tulis pun ada jugak. Hehe. Nak kamera canggih-canggih boleh? :P

P/s: Lain kali jangan jerit KEDAHMAN kuat-kuat. Bocor rahsia.
Categories:

4 comments:

  1. chom..
    sudah2 lah pasal kedahman..
    putus harapan..T.T

    ReplyDelete
  2. Submit your Blog to our Newest PR 3 Web Directory for Bloggers. Visit KeywordDir.info

    ReplyDelete
  3. apekah itu KEDAHMAN???
    stori la chom!!

    ReplyDelete
  4. kedahman tu kisah tragic seorang wanita yang kehilangan abangnya di dalam accident.. wah..

    aku reka ja part atas tu..

    *****
    the rest censored.
    *****

    ReplyDelete

This box must be used with care.