9.09.2009

Semestinya Inilah Economics

Gembira ada. Sedih ada.

Gembira sebab sedih. Sedih pun sebab gembira.

Jumpa kawan lama. Jadi gembira. Keluar balik memori lama, hati jadi sebak.

Opportunity Cost.

Tak semua kita boleh dapat dengan apa yang kita ada dan kita tahu semunya terhad bagi kita. Bukan semua boleh dapat. Itu namanya tamak.

Terpaksa lepaskan kawan-kawan. Dulu selalu bersama-sama. Sekarang dah ada orang baru, takkan nak halang. I’m just a friend kan?

FOREX.

Kalau kisah lama ni bagaikan AUD yang appreciated, ramai yang tak mahu demand mendengarnya. Penulis pun tak nak supply pun.

Nilai sesuatu benda boleh depreciate. Nilai sahabat? Selama diappreciated. Naiklah saham korang eh?

Inelasticity of a Friend.

Kalau kawan tu baik giler, korang mintak apa-apapun dia tolongkan. Inelastic lah katakan. Naik je pricing. Dia go with the flow.

Globalisation.

Blog ni kalau di baca orang ramai, kiranya Globalisation la kan? Bagus. Dunia tanpa sempadan. Jangan sampai Malaysia tak ada sempadan lepas ni sudah.

Love.

Tanya Ridhuan. Banyak falsafah.

P/s: Doalah penulis tak demam dan sihat walafiat eh? Dengan trials sekali ek!

Categories:

4 comments:

  1. semoga anda sihat walafiat dan tak demam..

    and you are a friend..

    :)

    ReplyDelete
  2. tau la byk study econs... =.=

    ReplyDelete
  3. anwar: yeap. thanks. And you're a friend too. :)

    nikko: mestilah. :P

    izyanamon: aku multi-tasking selalunya :P

    ReplyDelete

This box must be used with care.