9.15.2009

Tangisan sedu hiba…

Penulis sangatlah tak larat hari ini. Jadi tak nak ikut Irwan ke bazaar, terpaksalah ke kedai Kak Sue dekat floor 1.

Selepas bersuka-suki (yelah tuuuuu~) membeli-belah di Kedai kebanggaan Abang dan Kak Sue, berserta anaknya yang boleh tahan itu, (ehem-ehem), penulis terus ke tempat menunggu lif.

fun_fair__by_Ellany

Tetiba ada dua figura manusia datang bertandang ke arah penulis. Satunya adalah Pak Cik india tukang repair Sonia, and salah serorang lagi adalah student Taylor’s yang sememangnya satu batch dengan penulis.

Crying_On_The_Inside_by_littlemisslove

Dia menangis. Sebak dan sedu-sedu.

Dia mula mendengar lagu di telefon bimbitnya.

Pak Cik tadi dah lama berlalu.

Penulis menekan anak panah ke atas. Kami berdua naik. Dia masih menangis. Sebak di dada masih ditahan.

Kasihan pula penulis melihatnya. Nak tolong ker x nih? Tapi tak kenal, karang cakap penulis sibuk pula.

Sampai di tingkat sekian-sekian, dia pun turun, mengorak langkah selaju mungkin.

 

P/s:

Kalau kamu baca, jangan menangis di hadapan penulis. Penulis cepat tersentuh hatinya. And kalau boleh senyumlah kalau susah dan perit macam mana pun. :)

P/s/s: All pictures does not belong to me. It belongs to it’s respective owners whom I am too lazy to even mention it right now.

Categories:

6 comments:

  1. kalau sy mnangis gak dpan awk ape jadi ya?

    ReplyDelete
  2. aku histeria. :)

    aku tolong make you feel better i guess?
    ice cream maybe?

    ReplyDelete
  3. kalo mcm ni nak asyik menangis lah. hahaha

    ReplyDelete
  4. oh.. jangan.. habislah duit aku nanti.

    ReplyDelete
  5. alah, org kaya ape. hahahaha~

    ReplyDelete
  6. ceh aku nanges ari tue x dpt ice cream...

    ReplyDelete

This box must be used with care.