3.23.2010

4 konsonan + 2 vokal

Ehem-ehem. Ehem! Pandang la sini bila penulis nak bagi pengumuman nih. Okay, semua dah sedia?

Internet dah ada! Yippee~ yahoo~ Hurrah~ *insert your own type of cheering method, your imagination will be your limitation ;)*

Life’s been hectic. Bukan hatrick eh. Penulis tak layan bola. >.< Bola-bola boleh jalan~ Haha :P Tapi takde lah buta sangat pasal bola, penulis tahu Liverpool baru jer kalah dengan Man Utd. Haaaa~ I’m still football literate! :) *bangga :3 *

Minggu ni, ticket metro penulis rosak. 3 rasanya. Adeh, dugaan sungguh. Sabar je la. Nak merintih pun bukan boleh elok balik pun ticket-ticket tu. Terpaksa beli baru sebab nak kena naik bas balik dari coles.

Disclaimer: Kejadian tidaklah dapat digambar 100% seperti kejadian sebenar oleh sebab ingatan penulis yang mudah berubah mengikut cuaca dingin Adelaide.

"Situasi Meragukan”

Penulis masuk ke kedai ala-ala kedai news agency. Uncle dekat counter tengah sibuk melayan mak cik yang seronok menduga nasib. Lotto ke apa ntah. Kalaulah dia tahu ruginya berjudi. *sekali dia menang kan? >.< cess*

Uncle: “Hello, mate! How are you getting along?”

Penulis: “Fine, and you sir?”

Uncle: “I couldn’t have felt any better!” *gelak kecil* “So what can I do for ya?”

Penulis: “Can I have one of those peak metro tickets?”

Uncle: “Yeah, is this the one mate?” *Dia flash ticket metro berwarna oren itu di hadapan muka penulis*

Penulis: “Yeap!”

Uncle: “Concessions right? Now, high school or university?”

Penulis: “Err?”

Penulis nak cuba-cuba cakap penulis high school. Jikalau dia tanyakan card pelajar, cakap saja tertinggal. Tapi kalau dia tanya sekolah apa? Tak terjawab la nampaknya. >.< *Jangan tiru aksi penulis!*

Jadi penulis pun…

Penulis: “University student. :)”

Uncle: “I thought so!” *cess, habis yang dia tanya kenapa? >.<*

Moral of the story, walaupun penulis berjanggut sakan, penulis tetap ditanyakan dengan pertanyaan sedemikian. :D

(Maksudnya, penulis rasa muda la!~ ;) )

P/s: Thank you so much for being so nice to me. yeah, sesiapa yang terasa :)

*not being sarcastic or anything, sincere from my heart :D*

Categories:

10 comments:

  1. aritu aku p kedai org tu panggey aku "adik". padahai dia tu tgh tunggu result spm.
    adakah saya muda jua?
    haha.

    ReplyDelete
  2. boleh di katakan begitu. hahahaha :P

    ReplyDelete
  3. yang pasti aku dah 20 =='
    ahahahah..

    ReplyDelete
  4. berjanggut sakan mcm fun jea.. haha

    ReplyDelete
  5. yan: kau macam mana tua pun still nmpk muda. hahaha. :P

    anware: tula.. tak dak janggut. you dont how it feels. :)

    ReplyDelete
  6. chom, tiket rosak blh tukar kat metro tickets laaaa~ =.=

    ReplyDelete
  7. tahu nik. dah tukar semua dah pun. just terpaksa beli kes desperate nak naik bus. :(

    ReplyDelete
  8. com! i 'know' it's meyh! ahakss
    4 konsonan 2 vokal, razrin! heehee

    ReplyDelete
  9. ni sorang lagi perasan. haha :D

    ReplyDelete

This box must be used with care.